Hoe werkt het Vertrouwensloket?

De leden van het Vertrouwensloket beseffen dat vrijwel geen enkele veehouder zijn dieren moedwillig slecht verzorgt. Vaak komt het door iets anders: er zijn financiële zorgen, problemen in de relationele sfeer, de ontwikkelingen in het vakgebied leiden tot kopzorgen, enzovoort. Ons doel is niet de veehouder op de vingers tikken, maar hem de helpende hand reiken.

Na een melding over misstanden op een veehouderij gaat een team van het Vertrouwensloket naar de veehouder. Ze gaan het gesprek met de agrariër aan en bedenken gezamenlijk een plan om de situatie onder controle te krijgen. Tijdens dit traject van zes maanden wordt de veehouder begeleid door ons team van experts. De  dierenartsen, bedrijfseconomische adviseurs, psychosociaal hulpverleners zijn allen bekend met de agrarische wereld. De medewerkers van het Vertrouwensloket leggen geen boetes op.

Heeft u een vermoeden van verminderde dierzorg? In onze folder leest u welke signalen kenmerkend zijn voor verminderde dierzorg en wat u en het Vertrouwensloket kunnen doen.  

Terug naar boven