5 november: Jubileumsymposium 20 jaar Vertrouwensloket

5 november: Jubileumsymposium 20 jaar Vertrouwensloket

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren viert op 5 november doormiddel van een online symposium haar 20-jarig bestaan. Een jubileum dat het Vertrouwensloket aangrijpt om te kijken naar hoe het staat met het welzijn van landbouwhuisdieren en veehouders in Nederland. Het welzijn van de boer is immers nauw verbonden met zijn bedrijf, dieren en gezin.

Verminderde dierzorg: Wat zijn de dilemma’s, wat is toelaatbaar, wat en hoe merk je dat het met een veehouder en zijn/haar gezin niet goed gaat, tot welke hoogte durf je je te bemoeien met de bedrijfsvoering van een veehouder, welke hulp(middelen) zijn beschikbaar en waar liggen kansen? Die vragen worden beantwoord vanuit de wetenschap, belangenbehartiging en economisch perspectief.

Toneelvoorstelling
Omdat een jubileum een feestje is, wordt tijdens het symposium de theatervoorstelling ‘Wij, Varkenland’ opgevoerd door Lucas de Man. De milieuregels, het verslechterende imago, de persoonlijke problematiek van een veehouder en de rol van de banken. Alles komt aan de orde in deze indrukwekkende solovoorstelling.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema dierenwelzijn en daaraan gerelateerd de sociaal-economische kant van het ondernemerschap. Het jubileumsymposium wordt georganiseerd voor erfbetreder, adviseur, hulpverleners en voor politiek, onderwijs en anderen die betrokken zijn bij de veehouderij of bij het ondersteunen van boerenbedrijven waar het niet goed gaat.

Praktische informatie

  • Vanwege het coronavirus organiseert het Vertrouwensloket dit jubileumsymposium online.
  • Sprekers zijn: minister Carola Schouten, Hans Hopster, senior onderzoeker dierenwelzijn WUR, Martine Boon, adjunct directeur Food & Agri Rabobank en Thomas Dijkstra, dierenarts GD en coördinator Vertrouwensloket.
  • De presentatie van het symposium ligt in handen van Jeannette van de Ven, portefeuillehouder gezonde dieren LTO en voorzitter van het Vertrouwensloket.
  • Datum: donderdag 5 november. Aanvang 13.30 uur, afronding plm 15.30 uur. 
  • Aanmelden: u kunt zich aanmelden voor de unieke online evenement via onderstaande link.

Sponsoren
Het jubileumsymposium wordt mede mogelijk gemaakt hoofdsponsor Rabobank en de co-sponsoren Abeos, Vion en CRV. Agrivaknet is betrokken bij de inhoud van het symposium.

Terug naar boven